solitary ZEBRA is een eigenzinnige indierockband uit het noorden van het land. Na een uitstekend ontvangen eerste album (2015) heeft de band zich in de kijker gespeeld van veel rockliefhebbers. De Zebra’s veroverden onder meer een podiumplaats op Eurosonic 2014, 2015, 2016. Er kwamen 5 singles hoog in de vaderlandse indiecharts. Er was regelmatig aandacht voor solitary ZEBRA bij 3voor12 en de band speelde op gerenommeerde poppodia en festivals als Hedon Zwolle, Vera Groningen, Bevrijdingsfestival.


In 2020 galopperen de Zebra’s als vanouds weer over de savanne en zag de nieuwe EP “Tide” het licht. Ook deze EP wordt goed gewaardeerd.


Mei 2021 stond in het teken van de release van twee nieuwe singles. Naar verwachting worden die twee singles na de zomer van 2021 aangevuld. 


Over het album “Thoughts of a solitaty ZEBRA”:


“Een zeer geslaagd debuutalbum van een talentvol, uiterst muzikaal viertal waarvan we in de toekomst waarschijnlijk nog meer gaan horen”.

- MUZIEKWERELD


“Als de Groningers dit gevoel in de toekomst constant weten te handhaven mogen we nog veel van solitary ZEBRA verwachten”.

- 3VOOR12


“Thoughts of a solitary ZEBRA bewijst dat “indie” niet persé gammel hoeft te klinken. Een sterk visitekaartje dat met “slechts” een half uur naar meer smaakt”.

- MUSICMAKER


“solitary ZEBRA is één van de beste bands van Nederland op dit moment. Wanneer wordt Nederland wakker?”

-INDIEXL


“I really enjoyed this album with its vibrant melodies and solid guitar hooks proving to be, for this reviewer at least, quite irresistible”.

-DPRP


solitary ZEBRA

Felix van Ginkel

Anne Faro

Dick Kroes

Jan Hoogeweg